• 11 septembre 2019

  Vizitë në Apoloni rreth një zbulimi të rëndësishëm, Porta e Orientit

  Gjatë ditës së fundit të sezonit të gërmimeve për vitin 2019, dy drejtorët e misionit franko-shqiptar, znj. Belisa Muka dhe z. Stéphane Verger, i treguan personelit të ambasadës së Francës një zbulim të jashtëzakonshëm: Porta e Orientit, e cila dëshmon rendësinë e Apolonisë në Lashtësi, port dhe pjesë e rrugës Egnatia, e cila lidhte Romën me Konstandinopojën.

 • 13 août 2019

  Vizitë në misionin arkeologjik franko-shqiptar në Koman

  Vizitë në misionin arkeologjik franko-shqiptar në Koman nga Christina Vasak dhe Patrick Cohen, të shoqëruar nga dy drejtoret e misionit Etleva Nallbani dhe Elvana Metalla, nga shkencëtarja Mimoza Hafizi dhe nga specialistja e zhvillimit të territorit Rozera Mihali Gradeci.

 • 15 juillet 2019

  Zbulim i jashtëzakonshëm arkeologjik në parkun e gërmimeve në Durrës (14 qershor 2019)

  Ekipi i arkeologëve franko-shqiptar të udhëhequr nga znj. Abadie-Reynal dhe z. Shehi nxori në dritë një zbulim të jashtëzakonshëm arkeologjik: një statujë mermeri që daton nga shekulli I-III-të të erës sonë.

 • 14 juillet 2019

  14 korrik 2019 në Tiranë

  Ambasada e Francës organizoi një pritje me rastin e festës kombëtare në oborrin e Pallatit të Brigadave në Tiranë.

 • 10 juillet 2019

  Delegacioni shqiptar në takimet « Francophonia » në Nice

  « Universitetet Francophonia » të Nice pritën në korrik 14 mësues shqiptarë për sezone trajnimi. Në këto takime morën pjesë gjithashtu edhe kandidatët më të mirë të DELF-it dhe fituesja e konkursit të këngës franceze.

  Aktualitete

  Të kërkosh një vizë për në Francë nga Shqipëria

  PNG France-visas është faqja e vetme, e cila përmban informacionet e nevojshme për t’ju udhëzuar dhe ndihmuar në çdo etapë të kërkesës tuaj (përgatitja e dosjes, regjistrimi, dorëzimi dhe ndjekja e kërkesës tuaj).

  Regjistrohuni te letra informuese e rrjetit kulturor francez në Shqipëri për të marrë dy herë në muaj programin e aktiviteteve të radhës.